Любовта е движещата сила, която  прави света едно по-красиво място.

...
 
Любовта е движещата сила, която  прави света едно по-красиво място.
Коментари Харесай

Защо се влюбваме?

 

Любовта е движещата мощ, която  прави света едно по-красиво място. Ние не може да я забележим, само че може да я усетим. В любовта няма място за страхове, нито за подозрения. Преобразява хората и ги кара да бъдат по-добри. И този, който не е изпитал това възприятие е живял на вятъра. Тя придава смисъла на днешния ден. На живота ти. Любовта ти дава необяснима мощ, която в никакъв случай не би предположил, че притежаваш. Тя те кара да сияеш и да вярваш, че животът въпреки всичко може да бъде хубав. Щастието съществува, когато има обич. И знаете ли кое е най-хубавото на любовта? Тя е изцяло безвъзмездна. Да! В този веществен и лаком свят, в който живеем през днешния ден, най-невероятното нещо, което може да съществува, е изцяло безплатно.  Любовта не желае нищо в подмяна. Просто бит. Силно и същински. Чудили ли сте се от време на време, за какво въобще има обич и за какво хората се влюбват?

Представяме ти някои от аргументите за какво се влюбваме и отдаваме напълно на това красиво възприятие.

Съвместимостта

Една от най-големите аргументи, които те карат да се влюбиш е съвместимостта. Тя няма нищо общо с физическото привличане и сексуалността. Свързана е с метода, по който се отнасяте един с различен и по какъв начин се чувствате, когато сте дружно. Когато ти и сътрудникът ти споделяте едни и същи ползи, фантазии и полезности, това значи, че с него сте съвместими и това още повече ви сближава.

Привличане

Един от водещите фактори, които са отговорни за влюбването е привличането. То може да бъде физическо, прочувствено и полово. Някои пък могат да бъдат привлечени от други неща, като сходни ползи, разсъдък или обществен статус. Но колкото и хубаво да е това, че с него мощно се притегляте, в случай че то е единственото нещо, което има сред вас, не е задоволително изискване за обич. Освен всичко останало, с цел да имате сполучлива връзка, би трябвало да се опознаете добре взаимно и да се сближите последователно с времето.

Връзката посред ви

Влюбени сте тогава, когато и двамата сте надълбоко свързани между тях. Всички ние търсим връзка, която ще способства приятни страсти в живота ни и ще ни научи на доста нови неща. Когато имаш дълбока връзка с него, любовта става още по-силна, тъй като сте свързани прочувствено и душевно. Но би трябвало и двамата да положите старания, с цел да запазите тази връзка сред вас, която с времето може и да отслабне. От вас зависи.

Приличате си

Една от постоянно срещаните аргументи, която кара хората да се влюбват е това, че се срещат с  индивида, с който имат доста прилики. Тоест споделяте общи ползи – харесвате едни и същи книги, филми, обичате да пътувате и още доста други неща, по които сте си лика аналогия. Наличието на сходни ползи оказва помощ за построяването на тясна и интимна връзка и това ви кара да се влюбите още по-силно един в различен.

Комуникацията

Дори и да имате разлики с колегата си, връзката е тази, която може да ви свърже. Добрите диалози могат да вършат чудеса. Изграждат мощна връзка посред ви. Когато приказваш намерено и свободно, без никакви терзания с него и му споделяш всичко, се свързвате още повече дружно и изграждате доверие, което мъчно може да бъде разрушено. Знаеш, че той в никакъв случай няма да те подлага на критика или съди, а постоянно ще се опита да те разбере.

Той ти е изцяло задоволителен

Тази празнота в сърцето, която постоянно си усещала, най-сетне някой я запълни. Той. И това ти стига. Да си щастлива. Не искаш нищо друго, с изключение на него. Неговата обич, усмивка, наличие. Усещането, че нямаш потребност от нищо друго, с изключение на от колегата ти, те кара да се влюбваш от ден на ден в него. Сърцето ти е цялостно, а ти си щастлива. И нищо друго няма значение.

Чувство за комизъм

Когато половинката ти има възприятие за комизъм, преминавате по-лесно през компликациите. Той те кара да се отпуснеш и да забравиш за целия стрес и негативизъм. Прави живота ти по-приятен. Това е едно от качествата, които най-вече хората  търсят в своите сътрудници и се влюбват незабелязано и доброволно в тях.

Емоционална просветеност

Хората, които са прочувствено интелигентни имат способността да разпознават освен личните си страсти, само че и тези на другите. Те доста добре познават другите усеща. Наличието на такава просветеност разрешава красива и сантиментална връзка, тъй като предлага чувство за схващане от колегата.

Чувство на благополучие

Чувстваш се въодушевена. Толкова си щастлива, че не искаш това възприятие в никакъв случай да си отива от теб. Това е по този начин, тъй като, когато си мощно привлечена от някой, в тялото ти се отделят някои „ щастливи химикали “ като серотонин, окситоцин и допамин. Точно те карат хората да изпитват единствено приятни страсти и да са изпълнени с вяра и благополучие.

Любовта е най-красивото възприятие, което може да изпиташ в миналото. Не се опасявай, а бит буйно, безусловно и същински. Само по този начин ще се почувстваш жива и щастлива.

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР